Atjar Tjampoer

Atjar Tjampoer

  • Aardappelen & groenten
  • Bijgerechten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • 1 kg witte kool, in fijne julienne
  • 200 g wortel, in fijne julienne
  • 600 ml AZIJN 7%
  • 600 ml FRUITMARINADE
  • 40 g KURKUMA GEMALEN

Bereiding

Voorbereidingstijd : 5 min

  1. Meng de AZIJN 7% met de FRUITMARINADE, meng de KURKUMA erbij en meng goed zodat de KURKUMA oplost in de pekel. 
  2. Meng de witte kool en de wortel goed onder elkaar en giet de pekel er bovenop.
  3. Plaats in de koeling en laat minimum 12 uur marineren.

Tip:

  • Je kan dit ook met andere groenten gaan bereiden, probeer bv eens met rode kool en appel, gebruik dan wel geen kurkuma, of bloemkool, venkel, Kerstomaat, denk vooral aan hardere soorten groentjes.
  • Je kan ook vloeibare paprika gebruiken om de groenten een rode kleur te geven.
  • De groentjes op smaak brengen kan ook met een lekkere specerijenmix, bv JAPANSE KRUIDEN MELANGE NO ADDED SALT.
  • Je kan ook de groentjes en pekel vacumeren, zo zijn ze direct inzetbaar en meteen ook extra lang houdbaar.
  • Probeer verschillende soorten azijn om verschillende smaken in het eindproduct te bekomen: witte wijnazijn, chardonnayazijn, rode wijnazijn, sherryazijn, dragonazijn, balsamicoazijn, mirin, enz...