Vacuümgaren van wit vlees (varkensvlees, gevogelte)

Vacuümgaren van wit vlees (varkensvlees, gevogelte)

  • Varken
  • Vacuümgaren
  • Kip / Gevogelte

Ingrediënten

  • varkens-of gevogeltevlees
  • 10% TENDRINE LIQUIDE
  • 20 g KIPKRUIDEN EXOTIQUE
  • 15 g PEPPER & SALT MIX
  • 1 st KOOKZAKKEN 200x300

Bereiding

  1. Bereid het vlees voor, snij in de gewenste vorm of stukken.
  2. Kruid de stukken vlees en breng in een KOOKZAK 200x300 .
  3. Voeg 10% TENDRINE LIQUIDE toe in zak, vacumeer op 98% en leg 6 à 12 uur in de koeling om te laten marineren.
  4. Gaar op de gewenste temperatuur en koel zo snel mogelijk terug. Bv; varkensfilet op 60°C, tijd volgens dikte van het vlees, kippenvlees op 72°C, tijd volgens dikte van het vlees.
  5. Koel zo snel mogelijk terug, of in geval van feestmaaltijden, na vacuümgaring eventueel kort aanbakken (kleuren) op de bbq of bakpan en serveren.