Aardappelstoemp met zongedroogde tomaten en merguez worstjes

Aardappelstoemp met zongedroogde tomaten en merguez worstjes

  • Aardappelen & groenten
  • Traiteurgerechten
  • Rundvlees
  • Lam / Schaap

Ingrediënten

  • 1 kg bloemige aardappelen, geschild in grove brunoise
  • 1,5 l water
  • 20 st merquez, gebakken (van rund of lam)
  • 300 g zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden.
  • 300 g feta in blokjes.
  • 10 g BRUSHETTAMIX
  • 2 g NOOTMUSKAAT GEMALEN
  • 220 g PUREE MAISON
  • 1 l JUSSAUS CULINAIR
  • 20 g GROENTENBOUILLON LAAG ZOUTGEHALTE
  • 5 g ITALIAANSE KRUIDEN

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in het water met de GROENTENBOUILLON en ITALIAANSE KRUIDEN.
  2. Als de aardappelen gaar zijn, stamp ze met een pureestamper in het water (of voeg dit achteraf terug toe) tot ze voldoende fijn zijn.
  3. Breng terug aan de kook, neem van het vuur en voeg de PUREE MAISON toe, meng goed onder elkaar.
  4. Meng nu de zongedroogde tomaat en feta onder de puree, breng op smaak met de nootmuskaat en de BRUSHETTAMIX.
  5. Schep de puree in een presenteerschaal en leg er de merquezworstjes bovenop, werk af door nog een beetje BRUSCHETTAMIX als garnituur te strooien.
  6. Geef de JUSSAUS apart mee met de klant.