
Gelakt buikspek met mosterdkaviaar
- Aperitiefhapjes
- Varken
Onze producten in dit recept
Ingrediënten
- Buikspek
- 10 l water
- mosterdkaviaar
- 800 g NITRIETPEKELZOUT
- 1,2 kg PEKELMIX KOOKWAREN OPTIMALE PH
- AMERICAN SMOKEY JOE
Bereiding
- Mix de PEKELMIX KOOKWAREN OPTIMALE PH en het NITRIETPEKELZOUT samen met het water tot alles mooi is opgelost.
- Injecteer het buikspek met 20% pekel.
- Trommel over nacht 5 t/min - 50% werk, 50% rust - 8u.
- Trek vacuüm en gaar 12u op 64°C.
- Snij het gegaarde buikspek in dikke plakken.
- Gril op de BBQ of in een grillpan.
- Snij de dikke plakken in blokjes.
- Bestrijk de blokjes met AMERICAN SMOKEY JOE en plaats op wat brood.
- Leg een lepeltje mosterdkaviaar erbovenop en werk af met wat groene kruiden.
Vermelde informatie betreffende allergenen is alleen van toepassing op Rejo's kruiden en specerijen en andere Rejo producten. Onze recepten worden gegeven voor informatieve en niet-bindende doeleinden