Bouletjes van wild met Grand Veneursaus

Bouletjes van wild met Grand Veneursaus

  • Traiteurgerechten
  • Varken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt van wild, grof gemalen (5mm)
  • 500 g varkensgehakt, fijn gemalen (3mm)
  • 200 g rode wijn
  • 150 g culinaire room
  • 50 g APPELSTUKJES GEDROOGD 3-5%
  • 20 g PEPPER & SALTMIX
  • 15 g WILDFOND
  • 10 g MIX SPECIAL ZK
  • 700 g GRAND VENEURSAUS

Bereiding

  1. Laat de APPELSTUKJES GEDROOGD 12 uren wellen in de rode wijn.
  2. Meng beide gehaktsoorten samen en voeg de appelstukjes en de rode wijn toe , voeg de MIX SPECIAL ZK, PEPPER & SALTMIX toe en meng goed onder elkaar.
  3. Maak balletjes en bak af op 130°C, koel zo snel mogelijk terug.
  4. Meng de GRAND VENEURSAUS met de culinaire room, voeg de balletjes toe en presenteer in een mooie schotel of de gewenste voorverpakking.

Tip: werk het gerechtje af door te presenteren met PUREE PARFAIT.