Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen, geschild
  • 1 kg wortelen, geschild in mirepoix gesneden
  • 100 g sjalot, in grove brunoise
  • 50 g plantaardige olie
  • 1 l water
  • 20 g GEMBERWORTEL GEMALEN
  • 10 g KURKUMA GEMALEN
  • 20 g PEPPER & SALT MIX 
  • 10 g KERRIEPOEDER MADRAS 
  • 20 g GROENTEBOUILLON LZ
  • 20 g KNOFLOOKPUREE 

Bereiding

  1. Stoof de wortel en zoete aardaappelblokjes aan in de plantaardige olie.
  2. Voeg de KNOFLOOKPUREE, KERRIEPOEDER MADRAS, GEMBERWORTEL GEMALEN, KURKUMA GEMALEN en PEPPER & SALT MIX toe en laat even meestoven.
  3. Voeg het water en de GROENTEBOUILLON LZ toe en laat de groenten zachtjes koken tot ze gaar zijn.
  4. Mix de soep en voeg eventueel wat room toe.