Schotel van de boswachter
- Traiteurgerechten
- Wild
Onze producten in dit recept
Ingrediënten
- 2 kg gemalen vlees van wild
- 50 g boter
- 250 ml cider
- 250 g uien, in brunoise
- 1 l water
- 1 l karnemelk
- 400 g pastinaak in brunoise
- 200 g gemalen kaas
- 25 g tomatenpuree
- 40 g PEPPER & SALTMIX
- 1 kg GRAND VENEURSAUS
- 20 g WORCHESTERSAUS
- 4 g NOOTMUSKAAT GEMALEN
- 440 g PUREE MAISON
- BRUINE ROUX
Bereiding
- Breng het gemalen wild vlees op smaak met PEPPER & SALTMIX.
- Bak het vlees rul in de boter.
- Verwijder het vlees uit de pan, laat even opzij staan.
- Smelt wat boter opnieuw in de pan en bak de ajuin aan in de boter, voeg de lookpuree toe, laat even licht kleuren, voeg de tomatnepuree toe en laat even meestoven, blus met de cider.
- Voeg het vlees, de GRAND VENEURSAUS en WORCHESTERSAUS toe, laat even zachtjes doorkoken, bind eventueel wat bij met BRUINE ROUX.
- Bereid de aardappelen, stoof de pastinaak in wat boter, voeg de karnemelk en het water toe. Laat onder deksel garen.
- Neem van het vuur en voeg de PUREE MAISON toe, voeg de nootmuskaat toe en meng goed. Breng eventueel nog op smaak met wat peper & zout.
- Neem een ovenschotel (eventueel per portie) en breng het vlees erin, leg er daarna een dikke laag van de puree op, werk af met een laagje gemalen kaas.
- Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Vermelde informatie betreffende allergenen is alleen van toepassing op Rejo's kruiden en specerijen en andere Rejo producten. Onze recepten worden gegeven voor informatieve en niet-bindende doeleinden